کمبود اسید فولیک و پارکینسون

آزمایشی که اخیرا توسطjournal of Neurochemistry انجام گرفته است نشان میدهد که کمبود اسید فولیک میتواند منجر به پارکینسون شود.در این روش تعدادی از موشها را بوسیله MPTP تغذیه نمودند. این ماده یک ترکیب شیمیایی است که میتواند منجر به بروز پارکینسون گردد. مشاهده شد موشهایی که رژیم غذایی شان حاوی اسید فولیک بود عوارض زیادی از ابتلا به پارکینسون را از خود بروز ندادند اما گروهی که تحت استفاده از رژیم غذایی عاری از اسیدفولیک قرار گرفتند علاوه بر عوارض زیاد مشخصا دچار عدم کنترل ماهیچه ای که مهمترین علامت ابتلا به پارکینسون است گردیدند. کمبود این ویتامین منجر به تجمع هموسیستئین در جریان خون میشود. این امر منجر به آسیب به DNA در قسمت substantia nigra مغز میشود. سلولهای این قسمت از مغز حاوی مقادیر بالای دوپامین هستند. کمبود دوپامین نیز منجر به بروز بیماری پارکینسون میشود.

سبزیهای برگ سبز، مرکبات و میوه ها، غلات کامل و حبوبات همگی از منابع مهم این ویتامین هستند. از طرفی کمبود این ویتامین میتواند منجر به نقص های مادزادی گردد

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٥:٢٥ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۸/٦

 

رژیم غذایی پرپروتئین و پوکی استخوان

موسسات و شرکتهای غذایی ممکن است بخواهند شما را متقاعد کنند که عدم مصرف مواد غذایی غنی از کلسیم باعث پوکی استخوان خواهد شد. تحقیقات اخیر نشان داده است که مصرف زیاد پروتئین و نوشیدن زیاد نوشیدنیهای کربوهیدراتی جزو مهمترین عوامل بروز استئوپرز است.

اگر خدا قسمت کند و عمر طولانی بدهد تقریبا تمام مردان و زنان مسن از پوکی استخوان که یکی از عوامل مستعد کننده شکستگی استخوانها است رنج خواهند برد!!مقاله ای که در New England Journal درج گردیده است بیان میکند که رژیم غذایی کم پروتئین موجب بهبود پوکی استخوان می شود. تحقیقی دیگر نشان داده است که گیاهخواران حتی هنگامی که از غذاهای غنی از کلسیم استفاده نمی کنند اگر رژیم غذایی شان حاوی مقادیر زیادی فیتات و اکسالات -که باعث کاهش جذب پروتئین می گردد- باشدمعمولا از ریسک بالایی برای ابتلا به پوکی استخوان برخوردار نیستند. رژیم غذایی کم پروتئین شان آنها را در مقابل استئوپرز خفاظت می نمود. تحقیق دیگری نشان داد که مصرف زیاد پروتئین منجر به دفع مقادیر زیاد کلسیم از کلیه ها می گردد. همچنین تحقیق دیگری که در دانشگاه کالیفرنیا انجام شد نشان داد که رژیم غذایی پرپروتئین موجب ضعف استخوانها در زنان یائسه میگردد. تحقیقی دیگر که در بوستون انجام شد نشان داد دخترانی که به میزان بیشتری از نوشیدنیهای کربوهیدراتی استفاده میکنند استخوانهای ضعیف تر و نازکتری نسبت به بقیه هخمسالان خود دارند.

البته این نتایج نباید باعث گردد گه شما از مصرف پروتئین ها خودداری کنید. شما باید بدنید که پروتین ها برای سلامتی شما مفید هستند و فقط مقادیر بالای آنها است که برای شما مضر است. لذا اگر رژیم غذایی تان حاوی مقادیر زیادی پروتین است سعی کنید با محدود کردن دریافت پروتئین ها رژیم غذایی تان رااصلاح کنید.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٥:٢٠ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۸/٦

 

تستوسترون و تمایلات جنسی در مردان مسن

تحقیقاتی که در برزیل انجام گرفته است نشان داده است که اکثر مردان مسنی که دچار ناتوانی جنسی میگردند دارای سطحی نرمال از تستوسترون در داخل خونشان میباشند.

هنگامی که مردی از ناتوانی جنسی شکایت میکند تقریبا تمام دکترها برای سنجش تستوسترون برایشان آزمایش خون را تجویز می نمایند. اما تقریبا در اکثر موارد این ناتوانی در اثر دیابت یا تصلب شرایین رخ میدهد و فقط در موارد ناچیزی علت این ناتوانی تومورهای مغزی و یا کمبود تستوسترون تشخیص داده می شود. از این رو تمام مردانی که به نوعی دچارعدم توانایی در رسیدن به حالت نعوظ و یا نگهداری آن هستند باید برای تعیین میزان کلسترول و همچنین قند خون(آزمایشHBA1C) خود آزمایش بدهند. همچنین آزمایشاتی برای تشخیص سطح تستوسترون و همچنین معلوم نمودن این امر که آیا توموری در مغز وجود دارد یا خیر؟ لازم میباشد.

اکثر قریب به اتفاق مردانی که به ناتوانی جنسی دچار می باشند باید از رژیم های غذایی محدود از کالری و غذاهای پر چربی وکربوهیدراتهای تصفیه شده پیروی نمایند همچنین مصرف داروهای کاهنده قند و کلسترول خون در مواردی لازم مینماید.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٥:۱٩ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۸/٦

 

رابطه افزایش فشار خون با افزایش سن

با افزایش سن فشار خون افراد نیز افزایش می یباد. برخلاف آنچه که پزشکان فکر میکنند نمک و چاقی والکل نقش زیادی در ایجاد این بیماری ندارند.

فشار خون بالا با حملات قلبی و مغزی و پیری و مرگ همراه است. تحقیقات اخیر نشان داده است که احتمالا رابطه بین افزایش سن و فشار خون میتواند بعلت آسیبهایی باشد که به سرخرگهای کلیه وارد شده است. فشار خون بالایی که در نتیجه افزایش وزن و یا دریافت زیاده از حد سدیم ویا الکل رخ داده باشد برگشت پذیر می باشد.دریافت زیاده از حد نمک موجب نگهداری آب در داخل بدن و افزایش حجم خون و به تبع آن افزایش فشار خون میگردد که البته همانطور که ذکر گردید این حالت برگشت پذیر است. در اکثر افراد دریافت زیاد نمک موجب افزایش فشار خون نمیشود و مصرف الکل هم برای مدت زمان کوتاهی فشار خون را بالا میبرد.

چاقی در هر سنی با افزایش فشار خون همراه است که البته با کاهش وزن این حالت نیز از بین میرود.

تحقیقات اخیر نشان داده است که آسیب دیدن سلولهای کلیوی intimal fibroplasias مهمترین علت ابتلا به فشار خون در افراد مسن میباشد. بهترین راه برای جلوگیری آسیب دیدن سلولهای کلیوی اصلاح رژیم غذایی و استفاده از میوه ها و سبزیجات و دانه های کامل غلات و حبوبات و مغزها و دانه ها و خودداری از مصرف دانه های تصفیه شده و بدون پوسته غلات و جلوگیری از افزایش وزن میباشد.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٥:۱۸ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۸/٦

 

تنوع تنها به عنوان یک چاشنی برای گذران زندگی نیست بلکه می‌تواند به عنوان روشی برای سلامتی اندامهای درونی بدن نیز باشد.

حتی اگر شما در طول هفت روز هفته به طور مداوم از میوه‌ها و سبزیجات استفاده کنید، دلیل این نیست که دارید کار درستی برای حفظ سلامتی انجام می‌دهید. استفاده از مواد غذایی هم، قواعد و شیوه‌های خاص خود را دارد.

مطابق با رنگین کمان غذایی پیش بروید



سیستم گوارشی خود را به خوردن مواد تکراری و یکنواخت عادت ندهید در واقع اگر شما روزانه همان چیزی را که روز قبل خورده اید، مصرف کنید بدن خود را برای پذیرش انواع و اقسام بیماریها آماده می‌کنید. طبق باورهای قدیمی ‌در طب چینی، نبروهایی که به دنیای اطراف ما تنوع و زیبایی می‌بخشد، به بدن انسان نیز سلامتی و شادابی می‌دهد.

این نیروها عبارتند از: چوب، آتش، فلز، خاک و آب. هر کدام از این نیروها تداعی‌کننده رنگ خاصی هستند. مثلا: چوب به سبز، آتش به قرمز، خاک به زرد و نارنجی، فلز به سفید، آب به سیاه و آبی و بنفش دلالت دارند. یک رژیم غذایی متعادل نیز شامل غذاهایی با رنگهای متنوع می‌باشد.





سبزیجات

سعی کنید در طول روز از سبزیجاتی استفاده کنید که دارای رنگ و انرژی بخشی مفید برای بدنتان باشد. بهترین انتخاب برای رنگ سبز ( چوب ) شامل: مارچوبه و برگهای دارای رنگ سبز تیره مثل اسفناج، کلم‌بروکلی و کلم پیچ می‌باشد. سبزیجات در گروه رنگهای قرمز( آتش ) شامل: فلفل قرمز تند و چغندر است. در گروه زرد و نارنجی ( خاک ) : کدو تنبل، کدو رشتی و سیب زمینی هندی را می‌توان نام برد. سبزیجات سفید (فلز ) شامل: گل کلم و تربچه و سبزی‌های تیره ( آب ) : از بادمجان، جلبک دریایی و قارچهای سیاه یا سماغ استفاده کنید.



میوه و خشکبار

رنگین کمان غذایی شما باید دارای ردیفی برای میوه و خشکبار داشته باشد. سبز : لیمو و خربزه برای میوه‌جات و تخم کدو و پسته برای خشکبار. میوه‌های قرمز شامل : گوجه فرنگی و گیلاس و از ‌خشکبار می‌توان گردوی آمریکایی را نام برد. میوه زرد و نارنجی : انبه، پرتقال، نارنگی و خربزه درختی که به آن پاپایا هم گفته می‌شود و خشکبار: بادام و میوه‌های سفید مثل گلابی و موز، خشکبار سفید مثل صنوبر و میوه های تیره (آب) شامل: انواع توت و تمشک، کشمش و انجیر و خشکبار مثل : شاه بلوط، گردو و تخم کتان می‌باشد. البته شاید بعضی از این میوه جات در نظرتان عجیب و ناآشنا بیاید و دلیل آن هم بر می‌گردد به فرهنگ ما ایرانیان که به خوردن بعضی از آنها عادت نداریم پس چه بهتر است که سعی کنیم اینگونه مواد را نیز در رژیمهای غذایی خود بگنجانیم و آنها را در فرهنگ نسلهای بعدی جای دهیم.



غلات و حبوبات

از غلات و حبوبات رنگارنگ نیز در رژیمهای خود بگنجانید. رنگ سبز: عدس و گندم سیاه، رنگ قرمز: عدس قرمز، حبوبات ریشه دار و غلات شامل: گندم سیاه و گل همیشه بهار، زردو نارنجی: نخود، ذرت و ارزن. رنگ سفید: سویا، حبوبات سفید، برنج و جو و رنگ تیره : حبوبات دریایی.

اگر این رژیمها را در هر دسته رعایت کنید، در نهایت حدود 600 نوع کاروتن دریافت خواهید کرد که آنتی‌اکسیدانهای بسیار قوی برای مبارزه با رادیکالهای آزاد می‌باشند و بدن شما را از وجود عوامل سرطان‌زا پاک می‌کنند و در نتیجه به شما در داشتن زندگی سالم کمک می‌کنند.





رژیم ترکیبی و انرژی‌زای دکتر مائو

این رژیم دارای ترکیبات انرژی‌زا و حاوی مواد اصلی مورد نیاز بدن می‌باشد.( در نظر داشته باشید که دانه‌ها و خشکبار حاوی مواد روغنی چرب هستند). به مقدار یکسان سنبل کوهی، گردوی خام و تخم کدو را با هم مخلوط کرده و در یک ظرف مناسب نگه داری کنید.

اگر دوست دارید عمر طولانی داشته باشید، پس چه بهتر که عمر طولانی همراه با نشاط و شادابی داشته باشید.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٥:۱٧ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۸/٦

 

حفظ سلامت روانی در سالمندی
استرس تاثیرات مختلفی بر کارکردهای جسمی، افزایش فشار خون کارکرد سیستم عصبی، تفکر، خلق، تمرکز و حافظه دارد. مواد شیمیایی که بدن هنگام استرس تولید می کند باعث اثرات منفی در مغز می شود و در نتیجه تمرکز، یادگیری و عملکرد حافظه را در سنین بالا دچار اشکال می کند. برای مقابله با استرس ابتدا باید منابع ایجادکننده آن را پیدا کرد. برای مثال ماندن در ترافیک در ساعات شلوغ خیابان ها می تواند باعث استرس شود. پس با تنظیم زمان رفت و آمدها یا تغییر مسیر می توان با آن مقابله کرد. فعالیت هایی نظیر قدم زدن، بازی های ورزشی و سرگرمی های مناسب و
به کار بردن روش های آرام سازی (مدیتیشن و یوگا) نیز می تواند به کاهش استرس کمک کند.
فعالیت های داوطلبانه اجتماعی و شرکت در گروه های مختلف و معاشرت با افراد خانواده از دیگر اقداماتی است که در رفع استرس و تنش های روزانه مفید خواهد بود. مطالعات نشان داده کسانی که با اعضای خانواده، خویشاوندان و همچنین گروه های اجتماعی ارتباط خوبی دارند در مقایسه با همسالان خود کمتر دچار اضطراب، دلشوره، عصبانیت، بی خوابی و زودرنجی می شوند و حتی علائم آلزایمر در آنها دیرتر از کسانی که گوشه گیر و کم ارتباط هستند،تظاهر می کند.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٥:۱٦ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۸/٦

 

ورزش در دوران سالمندی
همچنان که بارها گفته شده است ورزش در تمامی سنین به عنوان
یک عامل جلوگیری کننده از بیماری ها
به شمار می رود. فعالیت فیزیکی
مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی و سرطان روده بزرگ را کاهش داده، موجب استحکام استخوان ها شده و به عنوان یک عامل بازدارنده از پیر شدن زودهنگام سلول های پوست نقش موثری در حفظ زیبایی و نشاط پوست ایفا می کند. ورزش همچنین به دلیل افزایش هورمون آندورفین که احساس خوشایند بودن را در انسان ایجاد می کند به آرامش و کاهش اضطراب کمک کرده و از افسردگی دوران پیری جلوگیری می کند. پیاده روی یکی از ساده ترین و مناسب ترین ورزش ها در دوران پیری است. بهتر است پیاده روی در دو نوبت صبح و عصر و هر بار 30 دقیقه یا سه مرتبه در مدت زمان 10 دقیقه ای انجام گیرد

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٥:۱٥ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۸/٦

 

توصیه های تغذیه ای در دوران سالمندی
براساس استانداردهای سازمان بهداشت جهانی، مرگ افراد زیر
80 سال مرگ زودرس تلقی می شود و بهترین گام در پیشگیری از این نوع مرگ و میر، بهبود شیوه زندگی سالم در دوره سالمندی است که جز با تغییر در الگوی غذایی و رفتاری امکان پذیر نخواهد بود. طبق اصول پزشکی الگوی غذایی سالم به نوعی اطلاق می شود که در آن فرد برای جلوگیری از کمبود مواد غذایی رعایت تنوع در خوردن مواد غذایی از هر چهار گروه مواد غذایی یعنی شیر و لبنیات، گوشت و حبوبات، نان و غلات میوه ها و سبزی ها را رعایت کند. از آنجا که در دوران سالمندی به علت وجود اضافه وزن، افزایش فشارخون، چربی خون بالا، افزایش قند خون و احتمال ابتلا به بیماری های استخوانی، زمینه افزایش سکته قلبی، مغزی یا احتمال ابتلا به سرطان وجود دارد، رعایت نکات زیر در بهبود کیفیت زندگی در این دوره بسیار تاثیرگذار خواهد بود. در طول روز حداقل در دو وعده غذایی از شیر و لبنیات به خصوص لبنیات کم چرب استفاده کنید. تا حد امکان مصرف نمک، ادویه و شکر را کم کنید. بهتر است غذاهای چرب و سرخ شده،نخورید اما برای اینکه چربی مورد نیاز بدن تان تامین شود روزانه یک قاشق سوپخوری روغن گیاهی مثل روغن زیتون همراه غذا یا سالاد مصرف کنید. از آنجایی که در دوره سالمندی احساس تشنگی کاهش می یابد حتی اگر تشنه نمی شوید روزانه حداقل شش تا هشت لیوان آب بنوشید و یک یا دو وعده در روز از میوه ها و سبزی های تازه مصرف کنید. میوه ها و سبزیجات به خصوص سبزی هایی که برگ های سبز دارند به دلیل دارا بودن اسید فولیک مانع از افزایش هوموسیستئین در بدن شده و از بروز سکته قلبی جلوگیری می کند. (هومو سیستئین ماده ای است که به سلول ها صدمه زده و باعث ایجاد لخته می شود.)
برای جذب بهتر آهن همراه غذا سبزی خوردن و سالاد مصرف کنید، بعد از غذا میوه تازه بخورید و از نوشیدن چای، قهوه از یک ساعت قبل و تا دو ساعت بعد از صرف غذا خودداری کنید.
-

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٥:۱٤ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۸/٦
← صفحه بعد صفحه قبل →