روش های زیر به شما کمک می کند تا کم ترین دور ریز نان را داشته باشید : - چیدن نان های داغ بر روی هم ، کپک زدگی را تسریع ، فاسد شدن را تسهیل و ضایعات را تشدید می کند. - قبل از سرد شدن کامل نان ها ، آنها را دسته نکنید. نان سرد شده را نیز در پلاستیک دربسته بگذارید. خرید نان مازاد بر نیاز روزانه ، یکی از علل افزایش ضایعات نان است. از خرید نان اضافی خودداری کنید. - حرارت نان باعث کپک زدگی زودرس آن می گردد. از دسته کردن نان داغ جدا بپرهیزید. - نان خوب مستلزم داشتن آرد با کیفیت ، نانوای خوب و نگهداری صحیح است. - خرید نان مازاد بر نیاز روزانه ، یکی از علل افزایش ضایعات نان است. از خرید نان اضافی خودداری کنید. نان بربری - از خوردن نان سبوس دار در وعده های غذایی خود غافل نشوید . مصرف نان سبوس دار در هر وعده غذایی 30تا40درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی و گوارشی را کاهش می دهد. خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سریع قند و چربی در خون می گردد. - نان های تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان های سفید و روشن دارند. - قرار دادن نان در یخچال، بیات شدن نان را تسریع می نماید. - انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن ، باعث تغییر حالت ظاهری، بیات شدگی زودرس، تسریع در کپک زدگی و تشدید ضایعات و ایجاد بیماری گوارشی می گردد. نان کنجدی - نان سرد شده را در سفره در بسته نگهداری نمایید. - هنگام خرید نان حتما یک سفره پارچه ای یا پلاستیکی به همراه داشته باشید. - نانی که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداری شود ، مطبوع تر و ماندگارتر خواهد بود. انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن ، باعث تغییر حالت ظاهری، بیات شدگی زودرس، تسریع در کپک زدگی و تشدید ضایعات و ایجاد بیماری گوارشی می گردد. - آرد حاصل از گندم تازه و نارس، باعث تولید نان های سفت و بد هضم خواهد شد. - نان خوب نانی است که آرد آن خوب، خمیر آن تخمیر شده، نانوای آن ماهر و مصرف کننده آن واقف به اصول نگهداری صحیح باشد

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٦:٠٩ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/٢/٩