نان مصرفی بصورت روزانه تهیه شود.اگر امکان چنین کاری نیست باید نان را به قطعات کوچک تقسیم کرده وپس از خنک شدن در نایلون تمیز قرار دهید.

* از پیچاندن نان در داخل روزنامه یا کیسه نایلونی سیاه وبازیافتی خودداری کنید.

* ضایعات نان باید در ظرف مجزا نگهداری ودر سریع ترین زمان ممکن از آشپزخانه خارج شود.

* نان سالم وبهداشتی نانی است که در تهیه خمیر آن عمل تخمیر بوسیله خمیر مایه یا خمیر ترش بهداشتی انجام شود.

فواید استفاده از خمیر مایه:

* ارزش غذائی وکیفیت بهداشتی نان حفظ میشود.
* آنزیم فیتاز فعال شده وضمن شکستن اسید فیتیک ودر نتیجه جلوگیری از تشکیل فیتات ها، موجبات
جذب عناصر مغذی نظیر آهن،کلسیم،روی و…در در بدن فراهم شود.

* نان داری عطر،طعم وبوی مطبوع باشد.

* زمان ماندگاری نان زیاد شود.

* ضایعات ودور ریز نان کاهش پیدا کند.

مضرات استفاده از جوش شیرین:

* ارزش غذائی نان کاهش پیدا کند.

* عمل تخمیر انجام نمی شود،آنزیم فیتاز فعال نمی گردد، اسید فیتیک تجزیه نمی شود ودر نتیجه فیتات ها تشکیل شده ومانع جذب عناصر مغذی مانند آهن،کلسیم،روی و … در بدن گردد.

* نان،عطر،طعم وبوی طبیعی نداشته باشد.

* زمان ماندگاری آن کاهش یابد.

* ضایعات ودور ریز نان زیاد شود.

علائم فساد در نان:

* بوی کهنگی

* مشاهده کپک در سطح آن

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ۱۱:٤۳ ‎ق.ظ ; ۱۳٩٠/٧/۳