ارزش غذایی بستنی شاید شما هم دیده باشید که روی پاکت بستنی ها، میزان کالر ی آن، مواد تشکیل دهنده و... را در جدولی درج می کنند. اگر حسابی دنبال رژیم لاغری هستید، نباید بستنی را در برنامه غذایی تان قرار دهید، ولی اگر وسوسه شدید و دور از چشم دیگران یک رقم بستنی نوش جان کردید، حداقل سراغ بستنی های ساده تر که در آنها خبری از پسته و بادام و تکه های خامه نیست، بروید؛ متخصصان می گویند: «ارزش غذایی بستنی ها به ارزش غذایی مواد اولیه که در ساخت آن استفاده شده، بستگی دارد. چربی شیر و پروتئین آن کمی بیشتر از شیر است. تخم مرغ، میوه و شکر ترکیبات دیگر بستنی هستند که ارزش غذایی آن را افزایش می دهند و ممکن است از این نظر چندان به ذائقه طرفداران رژ یم، خوشایند نباشد. چون در تهیه بستنی از شیر استفاده شده، شما ویتامن A، ویتامین B1 (تیامین)، B2 (ریبوفلاوین)، B3 (نیاسین) و ویتامین E را در بستنی خواهید یافت. اگر هم در تولید بستنی میوه ای از میوه های تازه استفاده شده باشد، ویتامین C نیز در بستنی شما پیدا خواهد شد. کلسیم و فسفر که در شیر بستنی موجود است، برای سلامت استخوان ها و دندان ها مفید است. -------------------------------------------------------------------------------- از بستنی تا تب مالت این بار که در هوای گرم حسابی کلافه شده بودید و به فکر خرید و نوش جان کردن یک بستنی خنک افتادید، کمی بیشتر دقت کنید که بستنی را از چه مکانی تهیه می کنید؛ چرا که کارشناسان هشدار می دهند بستنی تابستانی و شیر و خامه به کار رفته در آن قابلیت انتقال تب مالت به انسان را دارد. این را دکتر «علیرضا زالی» رئیس دومین همایش تب مالت کشور، در حاشیه برگزاری این همایش به بستنی خورهای حرفه ای می گوید. دکتر علیرضا زالی می گوید: «با توجه به فصل گرما و استفاده زیاد از بستنی های تابستانی امکان ابتلا به تب مالت هم بیشتر می شود.» دلیلش هم این است که باکتری های تب مالت، در خامه و بستنی، ماندگاری طولانی دارند؛ بنابراین می توانند به راحتی در توده های بستنی درون یخچال باقی مانده و بستنی های خوشمزه را به یکی از منابع آلوده پنهان تب مالت تبدیل کنند. دکتر زالی یادآور می شود: «فصل تابستان و بهار فصل زایمان و شیردادن به دامها است؛ بنابراین همه گیری تب مالت هم بیشتر است». «بروسلوز» یا تب مالت یکی از بیماریهایی است که هم دام ها ممکن است به آن مبتلا شوند و هم انسان. این بیماری می تواند چه بصورت حاد و چه بصورت مزمن شما را گرفتار کند. اگرخدای ناکرده در اثر نوش جان کردن بستنی های آغشته به این میکروب دچار تب مالت شدید، باید منتظر تب، تعریق، ضعف، بی حالی و کاهش وزن باشید. فراموش نکنید که تب مالت قدرت تهاجمی زیادی داشته و قابلیت نفوذ به پرده های مخاطی دهان، حلق، بینی، مخاط ملتحمه چشم و ریه ها را دارد.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ۱۱:٤٥ ‎ق.ظ ; ۱۳۸٩/۱٢/٥