این بار که در هوای گرم، حسابی کلافه شده بودید و به فکر خریدن و نوش جان کردن یک بستنی خنک افتادید، کمی بیشتر دقت کنید که بستنی را از چه مکانی تهیه می‌ کنید. چرا که کارشناسان هشدار می ‌دهند بستنی تابستانی و شیر و خامه به کار رفته در آن، قابلیت انتقال تب مالت به انسان را دارند. این را دکتر "علیرضا زالی" رئیس دومین همایش تب مالت کشور، در حاشیه برگزاری این همایش به بستنی‌ خورهای حرفه‌ای می ‌گوید. دکتر علیرضا زالی می ‌گوید: "با توجه به فصل گرما و استفاده زیاد از بستنی‌های تابستانی امکان ابتلای به تب مالت هم بیشتر می ‌شود." دلیل‌اش هم این است که باکتری‌های تب مالت، در خامه و بستنی از ماندگاری طولانی برخوردارند. بنابراین می ‌توانند، به راحتی در توده‌های بستنی درون یخچال‌، باقی مانده و بستنی‌های خوشمزه را به عنوان یکی از منابع آلوده پنهان تب مالت تبدیل کنند. دکتر زالی یاد آور می‌ شود:"فصل تابستان و بهار، فصل زایمان و شیردادن به دام‌ها است، بنابراین همه‌ گیری تب مالت هم بیشتر است." "بروسلوز" یا "تب مالت" یکی از بیماری‌هایی است که هم دام‌ها می ‌توانند به آن مبتلا شوند و هم انسان. این بیماری می ‌تواند چه به صورت حاد و چه به صورت مزمن شما را گرفتار کند. اگر خدای ناکرده در اثر نوش‌ جان کردن بستنی‌های آغشته به این میکروب، دچار تب مالت شدید، باید منتظر تب، تعریق، ضعف و بی ‌حالی و کاهش وزن باشید. فراموش نکنید تب مالت قدرت تهاجمی زیادی دارد و قابلیت نفوذ به پرده‌های مخاطی دهان، حلق، بینی، مخاط ملتحمه چشم و ریه‌ها را دارد.

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ٤:٠٤ ‎ب.ظ ; ۱۳۸٩/۱٢/٢۳