اگر می‌خواهید به راز و رمز زیباسازی عسل پی ببرید مواردی که درباره عسل می‌گوییم را امتحان کنید.

بر طبق فرهنگ لغت عسل ماده‌ای شیرین و زرد رنگ است که زنبورهای مختلف از شهد گل‌ها تهیه می‌کنند ، اما جدا از اینکه عسل به عنوان یک ماده غذایی به شمار می‌آید، آیا می‌دانستید که عسل یکی از قدیمی‌ترین و موثرترین مواد برای کمک به زیبایی است؟

عسل شامل موم و شکر و مواد معدنی است و یک مرطوب کننده طبیعی به شمار می‌آید و همانند یک ماده ضد سوزش برای پوست‌های حساس عمل می‌کند.

عسل می‌تواند در خیلی از محصولات زیبایی یافت شود، شما می‌توانید این محصولات را در مغازه‌های محلی یا مغازه‌هایی که دارای محصولات زیبایی مطلوب هستند بیابید. جالب اینکه خیلی از این محصولات می‌توانند بسیار گران قیمت باشند اما تعدادی از این محصولات هم می‌توانند در منزل ساخته شوند.

 

 

 

اگر می‌خواهید به راز و رمز زیباسازی عسل پی ببرید مواردی که درباره عسل می‌گوییم را امتحان کنید. اما قبل از استفاده عسل روی پوستتان مطمئن شوید که به آن حساسیت ندارید.

 

1- ماسک عسل:

عسل خالص را روی صورت‌تان بمالید و اجازه دهید که مدتی روی پوست‌تان باشد تا زمانیکه خشک شود. تقریبا پانزده دقیقه برای خشک شدن عسل برروی پوستتان کافی است. وقتی که خشک شد صورتتان را با آب گرم بشویید.

2- پوستی روشن با حمام عسل:

برای رطوبت، نرمی و داشتن پوستی روشن، در حمام بعدی‌تان از یک شیشه عسل استفاده کنید. عسل را به پوستتان بمالید و برای مطمئن شدن از خشک شدن عسل برروی پوست از دست‌تان کمک بگیرید، در این حالت با اینکه عسل پوست شما را چسبناک کرده است اما به نرمی و راحتی دست شما روی پوست‌تان حرکت می‌کند. سپس بدنتان را با آب بشویید. نتیجه این کار گردش خون عالی، زیبایی و روشنی پوست خواهد بود.

3- وان عسل:

برای خوش بویی و نرمی پوست‌تان، یک چهارم تا یک دوم فنجان عسل به آب وان اضافه کنید.

4- ماساژعسل:

یک قاشق چای خوری عسل به همراه کمی پودر بادام را در کف دستان مخلوط کنید و به آرامی روی صورت‌تان بمالید. سپس این معجون عسل و بادام را با آب گرم بشویید.

5- تمیز‌کننده روزانه صورت:

مخلوطی از یک قاشق چای خوری عسل با پودر شیر تهیه کنید، از این محلول به عنوان تمیزکننده مواد آرایش و زدودن کثیفی پوست صورت می‌توانید استفاده کنید و بعد با آب گرم صورت‌تان را بشویید.

6- موهای درخشان:

برای براق کردن موهایتان می‌توانید مخلوطی از یک قاشق چای خوری عسل به همراه آبلیموی تازه فشرده شده و یک لیتر آب گرم تهیه کنید. طبق معمول با شامپوی همیشگی موهایتان را بشوید و بعد از مخلوط عسل برروی موهایتان بریزید. اجازه دهید موهایتان به صورت نرمال خشک شود، نیازی به شستن مخلوط عسل از روی موهایتان نیست.

7- نرم‌کننده مو:

برای داشتن موها و پوست سری سالم می‌توانید از مخلوط یک دوم فنجان عسل و دو قاشق سوپخوری روغن زیتون استفاده کنید. موهایتان را با مخلوط عسل آغشته کنید، سپس پوششی روی سرتان بگذارید و اجازه دهید برای سی دقیقه روی سرتان بماند. بعد از سی دقیقه شامپو بزنید و طبق معمول موهایتان را بشویید.

8- جوهرپوست:

برای سفتی، نرمی و مرطوب بودن پوست‌تان می‌توانید مخلوطی از هسته پوست گرفته شده یک سیب و یک قاشق سوپخوری عسل که در ماشین مخلوط کن تهیه کرده‌اید استفاده کنید.

عسل  یک ماده شگفت انگیز و بی نظیری است که خواص ارزشمند فراوانی در حفظ سلامتی انسان دارد. امروزه ثابت شده که عسل طبیعی ( تصفیه نشده و خالص ) علائم آلرژی را کاهش می دهد.

در اینجا تعدادی از خواص درمانی عسل  را برای شما بیان می کنیم.

- خواص آنتی بیوتیکی (میکروب کُش ) دارد.

- دارویی برای درمان ناراحتی های معده است. امروزه ثابت شده که عسل از رشد هلیکو باکتر پیلوری در معده جلوگیری می کند. این باکتری، مسئول اصلی پیدایش زخم معده  و بسیاری از بیماری های معده است.

- عسل ، التهاب معده ناشی از مصرف الکل را کاهش می دهد.

- عسل اثر بسیاری از مواد سرطان  زا را کاهش می دهد.

- در درمان بیماری قانقاریا ( در این بیماری خون به عضو نمی رسد و عضو دچار فساد می شود) مفید است که هم از مرگ و هم از قطع عضو جلوگیری می کند.

- عسل سریع تر از پانسمان زخم، سوختگی بدن را درمان می کند. با مصرف عسل در هنگام سوختگی بدن، میزان درد، جراحت و کشیدگی بافت کاهش می یابد و محل سوختگی سریع تر بهبود می یابد.

- مصرف عسل در افراد مسن  ، از بروز آب مروارید  جلوگیری می کند.

با این همه،هرگز به کودک زیر یک سال نباید عسل داد که برای سلامتی او مضر است.

دادن عسل به نوزاد زیر یک سال باعث بروز مسمومیت " بوتولیسم" می شود.

بوتولیسم در اثر اسپورهای باکتری بوتولینم بوجود می آید. اسپورهای این باکتری به مقدار زیادی در خاک ، گرد و غبار و عسل وجود دارد. اگر این اسپورها توسط افراد بزرگسال بلعیده شوند، تأثیر بدی بر آنها ندارند. ولی اگر وارد بدن نوزاد شوند، در مجرای گوارشی او تکثیر می یابند و باعث تولید سم بوتولینم می شوند. حتی اگر برای شیرین شدن سر پستانک نوزاد، عسل به آن بمالید، چنین واکنشی را در بدن او ایجاد خواهد کرد.

سم بوتولینم به عنوان کشنده ترین سم برای انسان شناخته شده است. مقدار کشنده آن یک ده میلیونیم میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است که این مقدار با چشم غیرمسلح دیده نمی شود. اگر این مقدار بسیار جزئی وارد جریان خون شود ، در کمتر از چند دقیقه با فلج کردن عضلات تنفسی، باعث مرگ فرد می شود.

دادن عسل به نوزاد زیر یک سال باعث بروز مسمومیت " بوتولیسم" می شود.بوتولیسم نوزادان، در تمام قاره ها به جز آفریقا وجود دارد.

بوتولیسم می تواند توسط خاک یا گرد و غبار ( به خصوص گرد و خاک کیسه جارو برقی ) در نوزاد ایجاد شود، ولی خوردن عسل، مهم ترین عامل بروز این مسمومیت است. مسمومیت بوتولیسم در نوزادان زیر یک سال اتفاق می افتد ، ولی بیشتر تا سن 6 ماهگی  است. خوشبختانه در بیشتر موارد، مقدار سم آنقدر کم است که مسمومیت غیرقابل تشخیص است.

اولین علامت بوتولیسم در نوزاد ، یبوست است( البته یبوست  در بسیاری از نوزادان شایع است و خطری هم ندارد ) که 3 تا 30 روز بعد از خوردن عسل بروز می کند. در طی روزهای بعدی نوزاد دچار ضعف ، بی میلی به غذا، کاهش اشتها  و گریه کردن ضعیف می شود.

گر بیماری پیشرفت کند، نوزاد کمتر و کمتر حرکت می کند و آب از دهانش می ریزد. عمل مکیدن و بازکردن دهان کاهش می یابد. عدم کنترل سر نیز از علائم جدی این بیماری است. حتی تنفس ضعیف ممکن است به تدریج یا بطور ناگهانی بروز کند.

پس اگر کودک سالمی دچار علائم بالا شد یعنی یبوست همراه با ضعف در مکیدن و گریه کردن یا نفس کشیدن، باید او را نزد پزشک ببرید ، زیرا ممکن است دچار بوتولیسم شده باشد، مگر اینکه علت دیگری برای این ضعف وجود داشته باشد.

اگر پزشک تشخیص داد که کودک دچار بوتولیسم شده است، بایستی برای مدت یک ماه در ICU تحت مراقبت ویژه باشد ( با سیستم تهویه خودکار و غذاخوردن متناوب از راه لوله ). بعد از آن برای مدت دو هفته هم در بیمارستان بستری شود.

اگر پزشک بوتولیسم را به درستی و فوری تشخیص دهد و نوزاد هم سریعاً تحت درمان و مراقبت قرار بگیرد، هیچ خطری سلامتی نوزاد را تهدید نخواهد کرد و می تواند کاملاً بهبود یابد.
میزان مرگ ناشی از این مسمومیت در نوزادان بستری در بیمارستان کمتر از یک درصد است.

خیراً یک پادزهر برای این مسمومیت کشف شده است که می تواند مدت زمان بستری شدن در بیمارستان و ICU را کاهش دهد.

مؤثرترین روش برای جلوگیری از مسمومیت بوتولیسم در نوزاد، ندادن عسل به اوست. شیر مادر نیز شدت بوتولیسم را کاهش می دهد.

بنابراین علی رغم فواید فراوان عسل، مصرف آن در کودکان زیر یک سال مجاز نمی باشد و برای سلامتی آنها مضر است.

 

...................

ارزش غذایی عسل بر کسی پوشیده نیست . گذشته از آن عسل دارای خواص و مواد دارویی ارزشمندی است که بررسی ها ، هر روز ابعاد گسترده تری از آن را روشن می سازد.

عسل فرآورده ای است که از مصرف شهد گیاهان مختلف توسط زنبور عسل و تغییرات آن در بدن زنبور، در شانه ی موجود در کندو ایجاد می شود.

تحقیقات جدید مدارک بیشتری را مبنی بر سودمند بودن عسل ارائه می کنند. متخصصین علوم تغذیه در دانشگاه کالیفرنیا دریافته اند که سطح آنتی اکسیدان های بدن، در افرادی که روزانه چند قاشق سوپ خوری عسل می خورند بالا می رود.

یک محقق در امر تغذیه می گوید: با مصرف عسل ، سیستم دفاعی بدن در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد افزایش می یابد، لذا می توان عسل را در یک برنامه غذائی سالم جای داد.

کودکان کمتر از یک سال نباید عسل بخورند زیرا ممکن است به طور مناسب آن را هضم نکنند.

درحالی که شهرت این ماده به عنوان یک شیرینی فاسد شونده باعث می شود به ندرت به عنوان یک غذای سالم در نظر گرفته شود ، مدت طولانی است که بحث در باره اثرات شفابخش آن در جریان است. برخی افراد از آن برای درمان زخم استفاده می کنند.

محققان در حال ارزیابی اثر عسل بر سطح آنتی اکسیدان های بدن هستند که به نظر می رسد بدن را از مضرات محیط مانند دود سیگار و مواد شیمیائی حفاظت می کنند.

در یک تحقیق جدید از 25 نفر خواسته شد بسته به میزان وزنشان ، هر روز و به مدت یک ماه بین 4 تا 10 قاشق سوپ خوری عسل گیاه گندم سیاه بخورند.

این عده عسل را تقریبا به هر شکلی که می توانستند خوردند، ولی به صورت پخته یا حل شده در چای نبایستی مصرف می شد.

برخی عسل را بر روی نان تست یا با موز و کره بادام زمینی مصرف می کردند، اما بسیاری هم به سادگی قاشق عسل را در دهان می گذاشتند.

دانشمندان دریافتند سطوح آنتی اکسیدان های بدن در افرادی که عسل خورده بودند افزایش یافته است.

متخصصان معتقدند آنتی اکسیدان ها از صدمات سلولی ایجاد شده توسط مولکول هایی به نام رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند.

غذاهای غنی از آنتی اکسیدان ها از اثرات تخریبی رادیکال های آزاد می کاهند و در نتیجه احتمال بیماری هائی همچون سرطان و حمله قلبی را کاهش می دهند

Nicki J.Engeseth متخصص دیگر در زمینه عسل ، از دانشگاه ایلی نویز که به مطالعه آنتی اکسیدان ها و عسل پرداخته، می گوید یافته های یک مطالعه جدید نشان می دهند که حتی اگر 80 درصد عسل قند باشد، باز هم سالم است.

عسل مملو از ترکیبات مختلفی است که فعالیت بیولوژیک قوی دارند و حتی ممکن است خواص میکروب کشی نیز داشته باشد.

عطر و رنگ این ماده غذایی بستگی به نوع گل هایی دارد که گرده افشانی آنها توسط زنبور عسل صورت می گیرد و محققان نمی دانند که آیا برخی از انواع برای خوردن سالمترند یا خیر؟

در مورد این مطالعه عسل گندم سیاه به دست آمده از گیاه فوق ، یک عسل قهوه ای تیره بوده و عطر تند مشخصی دارد.

همچنین موادی با محتوای قند و کربوهیدرات بالا در عسل وجود دارند. اما افرادی که در مطالعه بالا شرکت داشتند، در مدت یک ماه که تحت عسل درمانی بودند اضافه وزن پیدا نکردند.

در پاسخ به این سوال که آیا عسل بر عادات غذا خوردن آنها تاثیری داشت یا نه ، اکثراً اظهار داشتند که با مصرف عسل به عنوان صبحانه احساس پرتری داشتند.

به نظر می رسد عسل ، معده را برای مدت طولانی تری سیر نگه می دارد و قطعا تمایل زیاد افراد به محصولات شیرین را فرو می نشاند.

در رابطه با افزایش حفرات دندانی ، مطالعات نشان می دهد با آن که عسل چسبنده و شیرین است ، عامل مهمی در ایجاد پوسیدگی دندان محسوب نمی شود.

اما نبایستی افراد عسل را جایگزین میوه و سبزی کنند، اما اگر می خواهند چای خود را با قند شیرین کنند ، به جای آن از عسل استفاده کنند.


................................

عسل  خواص مفید و بی شماری دارد و تحقیقات اخیر نیز نشان داده که استفاده از عسل موجب بهبود سریع تر زخم ها می شود و در واقع نقش پانسمان کننده را دارد.

عسل  خاصیت ضدمیکروبی دارد و به همین دلیل سریعاً موجب از بین رفتن عفونت می شود. در مواقعی که بخشی از دستگاه داخلی گوارش نیز دچار زخم یا مشکلی می شود، مصرف آن توصیه می شود.

دانشمندان در زخم های پوستی نیز تأثیر آن را مورد بررسی قرار داده و دریافته اند عسل به دلیل دارا بودن مواد ضد التهابی و کاهش دهنده تحریکات پوستی،  می توان آن را روی زخم های پوستی مالید. به این ترتیب زخم  سریع تر بهبود می یابد.

عسل خاصیت ضدمیکروبی دارد و سریعاً موجب از بین رفتن عفونت در محل زخم می شود.

البته متخصصان توصیه می کنند در زخم های باز و شدید به جای استفاده از عسل، فرد را بلافاصله به مراکز درمانی برسانید تا در صورت نیاز تحت مراقبت و درمان های دارویی لازم قرار بگیرد.

با این وجود استفاده از مواد ضدعفونی کننده ای که دارای عسل  است، در بسیاری از داروهای پانسمان کننده در مراکز و کلینیک های درمانی رو به افزایش است و روز به روز بر میزان استفاده از این ماده حیاتی افزوده می گردد.

...........................

معجون عسل و دارچین برای سلامت بسیار مفید و از دیرباز استفاده دارویی داشته است و دانشمندان همگی براین باورند که عسل با وجود داشتن تاثیرات مثبت، هیچ گونه آثار منفی جانبی ندارد و تحقیقات در غرب ثابت کرده است که معجون عسل و دارچین در درمان بیماری‌های خاص بسیار موثرند.

معجون عسل و دارچین موجب رفع عفونت های مثانه، کاهش ۱۰ درصدی کلسترول خون، رفع خستگی، افزایش شادابی و تقویت نیروی جسمانی می‌شود.

این معجون همچنین در درمان سرماخوردگی، ریزش مو، مشکل شنوایی، آنفولانزا، بیماری های قلبی، اگزما و انواع مشابه عفونت های پوستی، دندان درد، معده درد، جوش ها و سرطان های معده و استخوان بسیار موثر است.

همچنین برای رفع آرتروز، یک قاشق عسل و دو قاشق آب ولرم را در فنجانی بریزید و یک قاشق چایخوری پودر دارچین به آن اضافه کنید. خمیر درست شده را روی آن قسمت از بدن که درد می کند بمالید این خمیر در صورتی که به طور منظم استفاده شود به طرز محسوسی در درمان آرتروز مزمن موثر است.
مصرف روزانه عسل و دارچین سیستم ایمنی بدن را تقویت و از بدن در مقابل باکتری و حملات ویروسی محافظت می‌کند، عسل حاوی مقدار زیادی از انواع ویتامین‌ها و آهن است.

مصرف منظم این معجون گلبول‌های سفید خون را برای مبارزه با باکتری و عفونت‌های ویروسی تقویت می‌کند.

همچنین مصرف مقدار کمی پودر دارچین و عسل قبل از هر وعده غذایی اسید معده را کاهش می‌دهد و سنگین ترین غذاها را هضم می‌کند. نوشیدن چایی که با عسل و پودر دارچین درست شده باشد موجب آرامش روح و جسم می‌شود و کمک می‌کند تا فرد جوان به نظر برسد. این معجون همچنین موجب شادابی و لطافت پوست می‌شود.

 

   + فرزانه (ربابه)دریاباری - ۱٢:۱٠ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٠/۱/٢۸