آیا شیر غیر پاستوریزه از شیر پاستوریزه ارزش غذایی بیشتری دارد ؟
شیر خام را به منظور از بین بردن میکروبهائی که احیانا" از محیط یا منابع انسانی وارد شیر می شوند ، پاستوریزه می ‏کنند . پاستوریزاسیون تقریبا" هیچ تاثیری بر روی مواد مغذی اصلی شیر همچون پروتئین ، کلسیم و ریبوفلاوین ندارد. ‏یک کاهش جزئی در بعضی ویتامینها مانند ویتامین ‏B12‎‏ و ‏C‏ در شیر پاستوریزه گزارش شده است . بعضی از مردم ‏تصور می کنند که مواد مغذی شیر در اثر پاستوریزاسیون از بین می روند اما هیچ مدرک علمی که نشان دهد شیر خام ‏از شیر پاستوریزه ارزش غذائی بیشتری دارد ، موجود نیست. در تمامی متون علمی یک ارزش غذایی یکسان را برای ‏شیر خام و پاستوریزه در نظر می گیرند.‏
‏(10/10/86)* آیا شیر کاکائو به اندازه شیر ساده کلسیم دارد ؟
بله ، شیر کاکائو یک منبع عالی از مقادیر قابل توجه پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالا ، کلسیم ، ریبوفلاوین ، منیزیم، ‏فسفر ، نیاسین ، ویتامین ‏B12‎‏ ، ویتامین ‏A‏ و ‏D‏ و بعضی دیگر از مواد مغذی دیگر است . تنها تفاوت در این است که شیر ‏کاکائو معمولا" بدلیل وجود شکر و سایر شیرین کننده ها ، انرژی بیشتری نسبت به شیر ساده دارد که همین ویژگی آنرا ‏به غذای مناسبی برای کودکان و ورزشکاران تبدیل نموده است.

/ 0 نظر / 17 بازدید