ده توصیه بهداشت غذای کودک

 
 
 

رعایت اصول بهداشتی برای تهیه غذای کودک به حفظ سلامت او کمک می‌کند . رعایت این نکات مانع از ورود میکرب ها و مواد آلوده کننده به غذای کودک شده و از ابتلا او به بیماری هایی مانند اسهال جلوگیری می‌کند.با به کار گرفتن این توصیه ها غذای سالمی‌از نظر بهداشتی برای کودک خود تهیه کنید.

 1 - قبل و بعد از تهیه غذا دستها را بشوئید.
از آماده کردن غذا و بعد از پایان کار دستها را با آب و صابون بشویید و هر بار که کهنه کودک را عوض می‌کنید و یا به دستشویی (توالت) می‌روید حتما" دستها را با آب و صابون بشویید، اگر دستها زخمی‌است قبل از تهیه غذا محل زخم را ببندید.
 
2- غذاها را خوب بپزید.
حرارت موجب از بین رفتن میکروبهای بیماریزا می‌شود و آلودگی احتمالی غذا در اثر پخت از بین می‌رود.
 
3-غذای کودک را تازه تهیه کنید.
بهتر است غذای کودک برای هر وعده تازه تهیه شود و فاصله بین وقتی که غذای کودک پخته می‌شود تا زمانی که به کودک غذا داده می‌شود طولانی نباشد چون در فاصله ای که غذا سرد می‌شود احتمال دارد میکروبها در غذا تکثیر کنند.
 
4-غذاهای پخته را بطور صحیح نگه داری کنید.
غذاهای باقیمانده را سریعا" خنک کنید و در ظرف در بسته در داخل یخچال نگهداری کنید. نگهداری غذا در دمای اتاق باعث فساد غذا می‌شود.
 
5- غذاهای باقیمانده را قبل از مصرف حرارت دهید.
غذاهای اضافی را قبل از مصرف مجدد، حرارت دهید بطوری که تمام قسمتهای غذا داغ شود، در این صورت آلودگی احتمالی و میکروبها از بین می‌رود، پس از یکبار حرارت دادن غذای اضافی، باقیمانده آن را دور بریزید.
 
6- غذاهای خام و پخته را مجزا نگهدارید.
غذاهای خام و پخته را هم در آشپزخانه و هم در یخچال جدا از هم نگهداری کنید چون احتمال دارد آلودگی از غذاهای خام به غذاهای پخته منتقل شود. اگر می‌خواهید غذاهای پخته مثل مرغ پخته و یا انواع سبزی را که خام مصرف می‌کنید خرد کنید حتما"‌روی تخته یا ظرف جداگانه ای این کار را انجام دهید.
 
7- محل تهیه و پخت غذا را تمیز نگهدارید.
لوازمی ‌را که برای تهیه و طبخ غذا بکار می‌برید کاملا" بشوئید. پارچه های مخصوص تمیز کردن آشپزخانه را مرتب بشوئید و در آفتاب پهن کنید.
 
8- غذاها را از دسترس حشرات و جواندگان دور نگهدارید.
غذاها را در ظرف درب دار و دور از دسترس حیوانات و حشرات نگهداری کنید چون حیوانات حامل میکروبهای بیماریزا هستند.
 
9- آب پاکیزه مصرف کنید.
برای نوشیدن و تهیه غذا، آب پاکیزه مصرف کنید. کودکان نسبت به آلودگی آب حساس و آسیب پذیر هستند آب مصرفی کودکان زیر یکسال را حتما" بجوشانید.
 
10- مواد غذایی پاستوریزه مصرف کنید.
تا حد امکان شیر، ماست، کشک و بستنی پاستوریزه مصرف کنید و در صورتی که به مواد غذایی پاستوریزه دسترسی ندارید قبل از مصرف حتما" شیر و کشک را بجوشانید و هنگام خرید مواد غذایی به تاریخ تولید و انقضاء انها توجه کنید.
/ 5 نظر / 24 بازدید
شبکه اجتماعی دانشگاه ازاد اسلامی

شبکه اجتماعی دانشگاه ازاد اسلامی راه اندازی شد . این شبکه محل علمی و تبادل اطلاعات برای دانشجویان دانشگاه ازاد اسلامی است . این شبکه ضمن ارائه محل تفریحی برای دانشجویان با افکارو عقاید ان ها اشنا و از نظرات انها در جهت بهبود واحدهای دانشگاهی استفاده خواهد شدو درضمن مدیران و کلیه پرسنلین نیز میتوانند عضو شده و از نظرات دانشجویان خود اگاه شوند. امکان ساخت گروه و سایر امکانات از جمله نظرسنجی نیز فراهم است . این شبکه با بهره گیری از سرورهای سه لایه امنیتی و پشتیبانان نرم افزاری در خدمت دانشجویان است منتظرتان هستیم . http://iauclub.ir

ali

سلام دوست عزیز خسته نباشی وبلاگ شیک وزیبای دارید ممنون میشم 1سری به شبکه اجتماعی ما هم سر بزنید منتظر شما هستم (با تشکرکافه لایک)

داود

سلام خوبی؟ سه تا وب دارم برای دوستای وبلاگ نویس میتونید در صورت نیازتون از مطالب و محتواش استفاده کنید. www.varoone.ir ابزار وبلاگ نویسی همراه با تالار های گفتمان و مطالب جالب www.tiptap.ir ابزارهای وبلاگ نویسی با مطالب جالب روز www.mania-dv.ir جملات عاشقانه و اس ام اس عاشقانه همراه با پاسخ به مشکلات وبلاگ نویسی شما . با کمال میل موفق باشید.

fateme

salam azizam khaste nabashi web bahali dari golam mamnun misham be shabake ejtemae va doostyabi ma ham sar bezani va ozv beshi onja mitunim kheyli rahat ba ham chat konim mamnun golam

لطیفه

فرزانه جون ممنون . درباره اشتها کم بچه ها اگر مطلبی بزاری ممنون می شم