چه تفاوتی میان آلرژی به شیر و عدم تحمل لاکتوز وجود دارد ؟
آلرژی یا حساسیت به شیر یک واکنش غیر طبیعی سیستم ایمنی بدن به پروتئین شیراست ولی عدم تحمل لاکتوز ناتوانی ‏بدن در هضم لاکتوز یا قند شیر است. آلرژی به شیر بسیار نادر است در حالی که عدم تحمل لاکتوز بسیار شایع است . ‏تقریبا" 1 تا 3 درصد نوزادان و کودکان به پروتئین شیر حساسیت دارند که بتدریج و تا سن 2 یا 3 سالگی این مشکل حل ‏می شود . عدم تحمل لاکتوز بدلیل کمبود آنزیم لاکتاز که مسئول شکستن ملکول لاکتوز است بوجود می آید که حتی خود ‏فرد از این مشکل بی خبر است و هیچ علائمی هم ندارد . نوزادان با مقادیر بالای آنزیم لاکتاز متولد می شوند چون می ‏بایست فقط از شیر تغذیه کنند و به تدریج و به خصوص چنانچه پس از گرفته شدن از شیر مادر شیر ننوشند سطح این ‏آنزیم در بدن کاهش می یابد و هضم شیر را با مشکل مواجه می کند .‏
‏*آیا من می توانم بدون مصرف لبنیات کلسیم کافی در یافت کنم ؟
بله ، ولی این کار خیلی مشکل است . لبنیات غنی ترین منبع کلسیم هستند . سایر غذاها مقادیر کمتری کلسیم دارند و ممکن ‏است حاوی مواد دیگری مانند فیتات و اگزالات باشند که جذب کلسیم را کاهش می دهد . بعنوان مثال شخص نیاز به ‏خوردن 8 فنجان اسفناج ، 5/2 فنجان بروکلی ، 7 فنجان لوبیای قرمز و 180 گرم بادام خشک بوداده دارد تا همان مقدار ‏کلسیم موجود در یک لیوان 250 سی سی شیر را جذب نماید. ‏

/ 0 نظر / 11 بازدید