manuka honey imageفواید عسل و تحقیقات مربوط به آن



تحقیقات جدید
مدارک بیشتری را دال بر سودمند بودن عسل ارائه می دهد.متخصصین علوم تغذیه در
دانشگاه کالیفرنیا دریافته اند که سطح آنتی اکسیدان ها در افرادی که روزانه چند
قاشق سوپ خوری عسل می خورند بالا می رود.
Health day به نقل از Heidrun B.
Gross یک محقق در امر تغذیه ، می نویسد با مصرف عسل ، سیستم دفاعی بدن در برابر
استرس اکسیداتیو افزایش می یابد لذا می توان عسل را در یک برنامه غذائی سالم جای
داد.
کودکان کمتر از 12 ماه نباید عسل بخورند زیرا ممکن است نتوانند بطور مناسب
آن را هضم کنند.




درحالیکه شهرت آن بعنوان یک شیرینی فاسد شونده
باعث می شود بندرت بعنوان یک غذای سالم در نظر گرفته شود ، مدت طولانی است که بحث
در باره اثرات شفا بخش آن شایع شده است.برخی افراد از آن برای درمان زخم استفاده می
کنند.
گراس می گوید دانشمندان بتازگی شروع به تحقیق در باره اثرات سودمند و
سلامت بخش عسل کرده اند و ادامه می دهد که دراین لحظه اثبات علمی اندکی در این مورد
وجود دارد.
او و دیگر محققان در حال ارزیابی اثر عسل بر آنتی اکسیدان ها که بنظر
می رسد بدن را از مضرات محیطی مانند دود سیگار و مواد شیمیائی حفاظت می کنند ،
هستند.
در یک تحقیق جدید گراس و همکارانش از 25 نفر خواستند بسته به میزان
وزنشان ، هر روز و به مدت یک ماه بین 4 تا 10 قاشق سوپ خوری عسل گیاه گندم سیاه
بخورند.
آنها عسل را تقریبا به هر شکلی که توانستند خوردند ، با اینکه نمی
توانست پخته شده یا در چای حل شود.
برخی عسل را بر روی نان تست یا با موز و کره
بادام زمینی مصرف کردند اما بسیاری هم بسادگی قاشق عسل را در دهان می
گذاشتند.
دانشمندان دریافتند سطوح آنتی اکسیدان ها در افرادی که عسل خوردند
افزایش می یابد.
متخصصان معتقدند آنتی اکسیدان ها انواع خاص صدمات سلولی ایجاد
شده توسط ملکول هایی بنام رادیکال های آزاد را متوقف می کنند.
غذاهای غنی از
آنتی اکسیدان ها به تخریب رادیکال ها کمک می کند و به نظر دانشمندان احتمال بیماری
هائی همچون سرطان ، بیماری ها و حمله قلبی را کاهش می دهند.
گراس می گوید عسل
جایگاه خود را در یک رژِم غذائی سالم دارد و باید در آن گنجانده شود.
Nicki
J.Engeseth متخصص دیگر در زمینه عسل ، از دانشگاه ایلی نویز که به مطالعه آنتی
اکسیدان ها و عسل پرداخته با نظر فوق موافق است و می گوید یافته های مطالعه جدید
نشان می دهند که حتی اگر 80 درصد عسل قند باشد باز هم سالم است.
عسل مملو از
ترکیبات مختلفی است که فعالیت بیولوژیک قوی دارند و حتی ممکن است خواص میکرب کشی
نیز داشته باشد.
بنظر محققان هنوز روشن نیست که آیا همه انواع عسل
یکسانند.
عطر و رنگ آن بستگی به نوع گل هایی دارد که گرده افشانی آنها توسط
زنبور عسل صورت می گیرد و محققان نمی دانند که آیا برخی واریته ها برای خوردن از
دیگر انواع سالم ترند.
در مورد این مطالعه عسل گندم سیاه بدست آمده از گیاه فوق
، یک عسل قهوه ای تیره بوده و عطر تند مشخصی دارد البته عسل برای همه خوب
نیست.
کودکان کمتر از 12 ماه نباید عسل بخورند زیرا ممکن است نتوانند بطور مناسب
آن را هضم کنند.
همچنین موادی با محتوای قند و کربوهیدرات بالا در عسل وجود
دارند اما گراس می گوید افراد تحت آزمایش او در ماهی که تحت عسل درمانی بودند اضافه
وزن پیدا نکردند.
در پاسخ به این سوال که آیا عسل بر عادات خوردن آنها تاثیری
داشت یا نه ، اکثرا اظهار داشتند که با مصرف عسل بعنوان صبحانه احساس پر تری
داشتند.
بنظر می رسد عسل ، معده را برای مدت طولانی تری پر نگه می دارد و قطعا
تمایل زیاد افراد به محصولات شیرین را فرو می نشاند.
در رابطه با افزایش حفرات
دندانی طبق اظهارات Engeseth مطالعات نشان می دهند با آنکه عسل چسبنده و شیرین است
، عامل مهمی در ایجاد پوسیدگی دندان محسوب نمی شود.
وی در ادامه به افراد توصیه
نمی کند عسل را جایگزین میوه و سبزی کنند اما معتقد است اگرآنها می خواهند چای خود
را با قند شیرین کنند و یا آن را به مواد پخته شده بیفزایند شاید بهتر باشد بجای آن
از عسل استفاده کنند.honey image
/ 0 نظر / 11 بازدید