برای تهیه سالم و بهداشتی بعضی مواد غذایی باید در هر مورد نکات خاصی را رعایت کرد:

الف) بهداشت شیر :

در بهداشت شیر سلامت منبع تولید (حیوان)، عدم آلودگی آن به سل، تب مالت یا سیاه زخم، شستشوی پستان جاندار در زمان دوشیدن شیر، دور ریختن ابتدای شیر، تمیز بودن ظرف شیر و شستشوی دست قبل از دوشیدن باید حتماً رعایت شود. برای تهیه شیر پاستوریزه باید به مدت حداقل 30 دقیقه  آن را در دمای 65 درجه سانتیگراد حرارت داد. در این صورت به مدت 2تا3 روز در یخچال قابل نگهداری است.

 

ب) بهداشت پنیر :

پنیر باید به مدت طولانی حداقل دو ماه در آب نمک غلیظ نگهداری شده باشد. پنیر سالم، نمک سود، سفیدرنگ و بدون طعم، بو و مزه تند است. وجود تخلخل در قالب پنیر، نشانه سلامت بیشتر این ماده غذایی است.

 

ج) بهداشت کره :

کره بهداشتی مزه طبیعی و بوی مطبوع دارد. بوی نامطبوع و مزه تند نشانه فساد کره است. درجه حرارت مناسب برای نگهداری کره 2/5 درجه سانتیگراد است که در این درجه، حرارت و رطوبت 80تا85 درصد کره تا دو ماه به طور بهداشتی قابل نگهداری است. با اضافه کردن نمک به کره دیرتر اکسید و فاسد می شود.

 

د) بهداشت گوشت :

قبل از مصرف گوشت باید از سالم بودن منبع تولید آن یعنی دام، ماهی یا پرنده، اطمینان حاصل کرد. بیماریهایی مثل کرم کدو، تب مالت، سیاه زخم و کیست هیداتیک کبد از طریق گوشت غیر بهداشتی قابل سرایت است.

 

 

آلوده کننده های اصلی گوشت عبارتند از:

مدفوع و پوست دام، گرد وغبار، دست قصابان و نیز لوازم و تجهیزات کشتار و حمل و نقل.

/ 0 نظر / 11 بازدید